Тарт-Піцца
Ось рецепт
страви, якій не можна дати однозначного
імені. Це ніби і пиріг, але не конвенційний,
ніби і схоже на піццу, але також не
зовсім, скоріше всього - тарт. Легко,
смачно і по-літньому. Смачні соковиті
овочі на житньо-пшеничному красті.
Інгредієнти:
Тісто
1\2 скл води
1 чл цукру
2 чл дріжджів
1\4 скл пива
1 чл солі
1\2 скл житнього
борошна
1\2 скл цільнозернового
пшеничного борошна
1\2 скл білого
борошна
Соус:
2 чл томатного
джему
1 стл соєвого
соусу
2 стл вершків
1\2 чл солі
1\2 чл орегано
Овочі за смаком.
1 баклажан
1 томат
1\4 солодкої
цибулі
Тісто. Спершу
змішати воду, цукор та дріжджі. Дати
постояти хвилин 5- 10. Додати пиво та сіль.
Поступового додати усе борошно і
замішати у липке, але пухке тісто. Дати
постояти 30 -50 хв у теплому місці. Викласти
та вирівняти тісто на змащеному олією
противні.
Для соусу просто
змішати усі інгредієнти до однорідної
консистенції.
Тепер залишається
лише скласти пиріг. Тісто змазати соусом.
Викласти овочі, нарізані тоненькими
скибочками. Посолити, поперчити, збризнути
оливковою олією та присипати петрушкою.
Випікати при 175 20-25 хв. Якщо ви хочете
зробити це більш схожим на піццу, то за
5 хв до того, як пиріг буде готовим,
присипте натертим твердим сиром.
Смачного!
Tart-Pizza
Here's the recipe which
can not have the exact name. It's sort of a pizza, but not really, I
would much rather call it a tart. It's easy, delicious and summery.
Tasteful and juicy vegitables on the rye-and-wheat crust.
Ingredients:
Dough
1\2 cup
water
1 tsp
sugar
2 tsp
dry yeast
1\4 cup
bear
1 tsp
salt
1\2 cup
rye flour
1\2 cup
whole wheat flour
1\2 cup
all-purpose flour
Sauce:
2 tsp
tomato jam (or ketchup)
1 tbsp
soy sauce
2 tbsp
cream
1\2 tsp
salt
1\2 tsp
dried oregano
Vegetables
of your choice
1 eggplant
1 tomato
1\4 sweet
red onion
Dough.
Firstly mix water, sugar and yeast. Let it sit for
5-10 minutes. Add salt and beer. Gradually add the flour and make
sticky but puffy dough. Let it sit in a cozy place for 30-50 minutes.
Then spread it thinly on oiled baking sheet with your hands.
For the sauce simply mix
all the ingredients. Evenly spread the sauce over the dough.
Now put together the tart.
Lay the vegetables( thinly sliced) over the dough. Sprinkle it with
salt and pepper, drizzle with olive oil. Bake at 175 degreed ( C) for
20-25 minutes. If you want ti make it more like pizza, sprinkle it
with shredded cheese on the last minutes of baking.
Bon apetit!
Комментариев нет:
Отправить комментарий