среда, 22 августа 2012 г.

Легкий суп з цвітної капусти/Light cauliflower soup

Легкий суп з цвітної капусти


Зважаючи на те, що усі овочі зараз в сезоні, важко триматись на відстані від кухні. Сьогодні лише легкий суп, ідеальний для ланчу або вечері спекотного літнього дня. Все приготування займе менше години часу, а уся користь літніх овочів опиниться у вашій тарілці. Ось рецепт.

Ітгредієнти:
1 стл оливкової олії
1\2 стл вершкового масла
1 цибулина середнього розміру ( дрібно нарізана)
1\2 морквини ( нарізана)
1\2 скл дрібно нарізаної цвітної капусти
1\2 скл нарізаних кубиками цукіні
1\4 скл зерен кукурудзи
1\2 -1 томат, нарізаний скибочками
1 стл борошна
1 1\2 л киплячого овочевого бульйону або киплячої води
1\2 чл томатного джему ( або будь-якого іншого)
1 стл соєвого соусу
сіль та перець до смаку
Підігрійте олію та масло у каструлі з важким дном. Додайте цибулю і дозвольте їй трішки проготуватись протягом 1-2 хв. Далі по черзі додайте овочі: моркву, цвітну капусту, цукіні, кукурудзу, томат, витримуючи паузу(1-2) між кожним додаванням. Коли усі овочі уже достатньо м”які, додайте борошно, і постійно помішуючи готуйте ще протягом кількох хвилин. Влийте до каструлі киплячий бульйон, джем, соєвий соус і дозвольте супу легенько покипіти кілька хвилин. Вимкніть вогонь. Додайте сіль на перець і дозвольте супу настоятись протягом 5-10 хв.
Суп готовий до подачі.
Смачного!



Light cauliflower soup

With all the vegetables in season It's hard to stay away from the kitchen. Today just a simple and light soup that makes a perfect lunch or dinner on a hot summer day. It will take less then hour to cook but all the goodness of vegetables is going to end-up in your bowl. So here it is.

Ingredients:
1 tbsp olive oil
1\2 tbsp butter
1 medium size onion (diced)
1\2 carrot (chopped)
1\2 cup chopped cauliflower
1\2 cup diced zucchini (deseeded)
1\4 cup corn
1\2 -1 tomato, diced
1 tbsp flour
1 1\2 l. boiling vegetable stock or boiling water
1\2 tsp tomato jam (or any other jam)
1 tbsp soy sauce
salt and pepper to taste

Heat the oil and butter in a heavy-bottomed pan. Add onions and saute them for 1-2 minutes. Then one by one add carrots, cauliflower, zucchini, corn, tomatoes holding a pause of 1-2 minutes before each addition. When all the vegetables are soft add flour, mix well and cook for another couple of minutes. Add the vegetable stock, jam, soy sauce and boil for few minutes. Turn off the heat. Add salt and let sit for 5-10 minutes.
Now it's ready to serve.

Bon apetit!

Комментариев нет:

Отправить комментарий