Гарбузове
морозиво
Вчора мені,
нарешті, пощастило придбати гарбуз. З
невідомої мені самій причини я обожнюю
гарбуз і усе, що з ним пов”язано: форму,
колір, смак, запах... Коли він в сезоні,
я просто не можу ним натішитись, додаючи
його до усього і готуючи його усіма
можливими способами. Ось перший
“гарбузовий” рецепт, яких надалі,
напевно, буде ще багато.
Сьогодні гарбузове
морозиво, так як літо ще досі з нами на
тиждень і ще трішки літніх ласощів не
зашкодить.
Інгредієнти:
3\4 скл
цукру(1\2 + 1\8 +1\8)
1 стл
борошна
1 чл
кориці
1\8 чл
меленої гвоздики
1\4 чл
меленого мускатного горіха
1\4 чл
меленого імбиру
3 яєчні
жовтки
2 скл
гарбузового пюре ( я
приготувала гарбуз на пару і потовкла
його товкачкою для картоплі, можна також
гарбуз відварити або запекти і перетворити
його у пюре за допомогою блендера)
Перш за все варто
підготувати гарбуз: перетворити його
у пюре і додати 1\8 склянки цукру.
У
каструлі з важким дном змішайте 1\2
склянки цукру, борошно і спеції. Підігрійте
суху суміш на слабкому вогні протягом
3-5 хвилин, постійно помішуючи. Потім
поступово додайте молоко. Продовжуйте
перемішувати і доведіть суміш до легкого
кипіння. Зніміть з вогню.
В
окремій мисці збийте жовтки з 1\8 склянки
цукру доки він не розтане. Додайте 1
склянки гарячої суміші до жовтків,
збиваючи при цьому. Поверніть суміш до
каструлі і додайте гарбузове пюре і
підігрівайте на слабкому вогні, постійно
помішуючи. Продовжуйте, доки суміш
трішки загусне. Дозвольте суміші
охолонути до кімнатної температури і
помістить до морозилки (або морозивної
машинки, якщо вона у вас є) на
кілька годин.
Смачного!
Pumpkin Ice-cream
Yesterday I could finally
find a pumpkin at the farmers market. For some reason I'm really
crazy about everything about pumpkin: it's shape, it's colour, it's
taste, it's smell. When it is in season I just can't get enough of
it, adding it to everything and cooking it in every possible way. So
this is the first pumpkin recipe, but there will probably be a lot of
those.
Today it's ice-cream,
since the summer is still on for another week and one more summery
treat wouldn't harm.
Ingredients
3\4 cups sugar(1\2 + 1\8
+1\8)
1 tbsp flour
1 tsp cinnamon
1\8 tsp ground cloves
1\4 tsp ground nutmeg
1\4 tsp ground ginger
3 egg yolks
2 cups pumpkin puree ( I
cooked pumpkin over steam and mashed it with potato masher, you can
boil or bake the pumpkin and puree it with blander)
First of all prep the
pumpkin by pureeing it and adding 1\8 cup sugar to it.
In a heavy-bottomed pan
combine 1\2 cup sugar, flour and all the spices. Heat this dry
mixture over low heat mixing all the time for about 3-5 minutes. Then
gradually add milk. Keep mixing all the time and bring the mixture to
a gentle boil. Take it off the heat.
In a separate bowl beat
the egg-yolks with 1\8 cup sugar till the sugar dissolves. Add 1 cup
of hot milk mixture to egg yolks while whisking. Then return the
mixture to the pan. Add the pumpkin puree to the pan and start
heating it over low heat. Keep stirring until the mixture thickens.
Let it cool to room temperature and then transfer to freezer ( or
ice-cream maker if you have one) for few hours.
Bon apetit!
Комментариев нет:
Отправить комментарий