понедельник, 6 августа 2012 г.

Сорбет із смородини / Currant sorbet

Сорбет із смородини


Продовжуючи тему льодяних літніх десертів, пропоную вашій увазі надзвичайно смачну, корисну й ідеальну для спекотних днів річ — сорбет. Сорбет — це свого роду щербет, який однак, не містить ні краплини вершків чи яєць, а отже, не містить жирів та холестерину. Цей літній десерт складається виключно із фруктового пюре(фрукти можна використовувати будь-які) та невеличкої кількості цукру: справжнє задоволення без жодного почуття вини.

Інгрідієнти:
1 л свіжих ягід чорної смородини
1 л свіжих ягід червоної смородини
1 скл цукру
2 1\2 склянки води
2-3 стл сухої глюкози(опціонально)

Готується це задоволення дуже просто, однак доведеться витратити трішки часу і приготувати його заздалегіть.
У великій каструлі змішати воду, цукор, глюкозу і довести до кипіння. Додати ягоди й варити 5 хв після того, як почне кипіти. За допомогою блендера збийте це все у пюре, пропустіть через сито. Дозвольте суміші охолонути й відправте до морозильної камери. Поки сорбет заморожується його потрібно щогодини ретельно перемішувати й збивати міксером ( це робиться для того, щоб льодові кристали не виростали дуже високими і десерт був м”якшим і шовковішим. Коли сорбет замерз ( хоча б до такого стану, який вам до вподоби), його можна подавати. Однак їсти його потрібно терміново, бо він швидко розтає.
Смачного і свіжого вам літа!)



Black&Red Currant Sorbet

Keeping up with the summer here's a recipe for perfect treat for the hot day. It doesn't contain even a drop of cream or eggs and therefore doesn't contain any cholesterol. It is made only with fruit puree and a little bit of sugar, which makes sorbet a real guilt-free delight.

Ingredients:
1 l. (4 cups) fresh black currants
1 l. (4 cups) fresh red currants
1 cup sugar
2 1\2 cup water
2-3 tbsp glucose syrup(optional)

It doesn't take much effort to prepare but you'll have to think of it ahead.
In a big pot mix water, sugar, glucose and bring to boil. Add the berries, bring to boil and cook for another 5 minutes. Puree everything with the blender and press it through the fine sieve. Let the mixture to come to room temperature and put it into the freezer. While the sorbet freezes mix it every hour with electric beater ( it helps to incorporate some air into the sorbet and prevents the ice crystals from growing too big). When it freezes to the right condition (judge with your eye) serve it and eat immediately!
Hope your summer is fresh and delicious!

Комментариев нет:

Отправить комментарий