воскресенье, 29 июля 2012 г.

Гарний ранок для маффінів з цукіні / Perfect morning for zucchini muffins





Зміна буденних декорацій бодай ненадовго завжди відкриває очі на те, що зі звичного середовища є по-справжньому цінним. Для мене, що стосується кухні, коротка подорож допомогла заново відкрити мій улюблений ніж, а також задоволення дещо лінивого літнього ранку, коли можна витратити годину для приготування маффінів до сніданку доки усі ще сплять, слідкувати за туркою на газі, щоб цінний напій не перекипів, читати книгу під ранкову тишу у ще-поки-м”якому сонячному світлі...
Сьогодні, літні маффіни з цукіні, сповнені смаку так все ж достатньо легкі, щоб стати ідеальних сніданком спекотного дня.

Інгрідієнти:
  • 1 цукіні середнього розміру(натертий)
  • 2 яйця
  • 1\2 скл сметани
  • 1\4 скл рослинної олії
  • 2 стл джему (будь-якого, на ваш смак; я використовувала полуничний)
  • 1\2 скл цукру
  • 1\2 скл борошна грубого помолу
  • 1\2 скл житнього борошна
  • 3\4 скл білого борошна
  • 2 чл розпушувача
  • 1 1\2 чл солі
  • 1\2-1 чл чорного перцю
  • 1\2 чл паприки
  • 1\4 чл зерен кмину
  • 1\2 чл сухого орегано
  • 1 дрібка кориці
  • 1\2 стл соди
  • 1 стл оцту

    Перш за все, потрібно змішати сухі інгрідієнти: борошно, сіль, розпушувач, спеції та відставити в сторону. В окремій великій мисці збити яйця, поступово додаючи до них цукор. Збивати, доки цукор повністю не розчиниться. Додати сметану та джем, гарно перемішати. Влити олію й перемішати, доки усі інгрідієнти гарно не поєднаються. Вмішайте натертий цукіні. Додайте сухі інгрідієнти ( 1\4 частина усієї суміші за раз), гарно перемішуючи між додаваннями. Щоб завершити тісто, додайте загашену оцтом соду й акуратно перемішайте.
    Формочки для маффінів, застелені пергаментом для випічки, заповніть тістом приблизно на 3\4. Випікати у попередньо розігрітій до 175 градусів духовці протягом 40-45 хвилин або доки зубочистка виходить чистою із центру. Діставши маффіни з духовки, накрийте їх кухонним рушником і дозвольте охолонути протягом 10-15 хв у формі. Перенесіть маффіни на решітку, щоб вони повністю охолонули.
    Вони смачні просто як є, однак сир, джем чи будь-що інше, що вам до вподоби, не зашкодить.
    Смачного!

It's always with changing the daily setting for a little while you start realizing what you really value about the usual one. For me, kitchenwise, a short stay away helped to rediscover my favorite knife and the pleasure of having a lazy summer morning from time to time with spending an hour to bake muffins till everybody else wakes up and keeping an eye of Turkish coffee pot so that the precious drink doesn't overboil and reading a book in the silence and still soft sunlight...
Today, summery zucchini muffins, filled with flavor but still light enough to make a perfect breakfast on the hot day.

Ingredients:
  • 1 medium size zucchini(grated)
  • 2 eggs
  • 1\2 cup crème fraiche
  • 1\4 cup vegetable oil
  • 2 tbsp jam (any kind you like, I used strawberry)
  • 1\2 cup sugar
  • 1\2 cup whole wheat flour
  • 1\2 cup rye flour
  • 3\4 cup white flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1 1\2 tsp salt
  • 1\2-1 tsp black pepper
  • 1\2 tsp paprika
  • 1\4 tsp cumin seeds
  • 1\2 tsp dried oregano
  • 1 pinch cinnamon
  • 1\2 tbsp baking soda
  • 1 tbsp vinegar
    Firstly mix together dry ingredients: flours, salt, baking powder, spices and set aside. In a separate big bowl whisk the eggs gradually adding sugar till it completely dissolves. Add crème fraiche and jam, mix well. Pour in the oil and mix until well combined. Stir in grated zucchini. In 4 loads add the dry ingredients mixing well between additions. To finish the batter add mixed together baking soda and vinegar. Gently mix the batter until everything is well combined.
    Pour the batter into muffin molds(lined with baking paper) filling them approximately on 3\4. Bake in preheated to 175 degrees(c ) oven for 40-45 minutes or until the toothpick inserted in the middle comes out clean. After taking them out of the oven cover with kitchen towel and let cool in the molds for 10-15 minutes. Then transfer muffins to the wire rack and let them cool completely.
    Good to eat just as they are but some cheese or jam or anything else you like wouldn't make any harm.
    Bon Apetite!

Комментариев нет:

Отправить комментарий