четверг, 26 июля 2012 г.

Запіканка з пшона та зеленої цибулі / Green onions and millet casserole


Запіканка з пшона та зеленої цибулі




Ідею такої запіканки я підгледіла у своєї бабусі, коли гостювала у неї на минулому тижні. Однак в оригіналі це — не запіканка, а начинка для пиріжків. У домі моєї бабусі щотижня випікали і випікають пиріжки - це залишається без змін, але начинки змінюються у відповідності до сезонів. Ця начинка є типовою для весняного і літнього періодів, коли на городі є зелена цибуля. Вона виготовляється з найпростіших інгрідієнтів, але є дуже смачною й корисною. Мені здалось гарним її трішечки змінити і перетворити з начинки на запіканку, що у поєднанні із салатом стає повноцінною вегетаріанською стравою .

Інгрідієнти:
  • 1 скл сухого пшона
  • 100 г печериць
  • 1 морквина середнього розміру
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 яйце
  • 1\5 скл (50 мл) молока
  • сіль
  • перець
  • паприка
  • розмарин
  • коріандр

Приготування займе трішки вашого часу, однак весь процес — свята простота.
Перш за все варто відварити пшоно, всипавши склянку уже промитої крупи до киплячої води й готуючи на повільному вогні, доки воно не стане м”яким і досить густим. Готовій каші потрібно дати охолонути до кімнатної температури.
Тепер гриби й морква. Їх потрібно нарізати дрібними кубиками і по черзі легенько підсмажити на невеликій кількості олії. При цьому гриби, коли вони вже майже готові, приправити чорним перцем, а моркву ще до того як вона стане м”якою, приправити розмарином. І грибам і моркві потрібно дати охолонути.
Поки пшоно, гриби і морква вистигають, варто дрібно покришити зелену цибулю. В окремій посудині розбити яйце, молоко і добру кількість солі ( 1\2 — 1 стл). Коли всі гарячі складові охолонули їх потрібно змішати разом із зеленою цибулею у великій мисці, приправити це все чорним перцем на смак, чайною ложкою паприки, кількома цілими зернятками коріандру й гарно перемішати. Додати яєчно-молочну суміш і знову гарно перемішати. На цьому етапі обо”язково потрібно скуштувати й додати усього, чого не вистачає: ( я досолювала й “доперчувала” кілька разів).
Тепер потрібно підготувати невеличку скляну або керамічну форму для випічки, яку варто змастити олією й, за бажанням, можна присипати висівками (або сухарями) й зернятами льону та соняшника, щоб утворилась хрустка скоринка. Готову суміш обережно викласти у форму і вирівняти верх. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 — 45 хвилин, або доки зубочистка виходить чистою із середини. Запіканка повинна охолонути у формі добрих 30-60 хв. ( а бажано повністю, що дуже складно, коли не терпиться її скуштувати) після чого вона легко дістається з форми й нарізається шматочками.
Смачного!


Green onions and millet casserole

The idea of this casserole was overseen from my grandma while visiting her last week. Originally this was not a casserole but a filling for tarts of buns. In my grandma's house the buns as a treat for everybody are baked weekly – this doesn't change for decades now and has been the same way when she was a child. The only thing that changes are the fillings which depend mostly upon the season. This very filling is typical during spring and summer since there is a lot of green onions in the garden. It is cooked with the most simple ingredients but is healthy and delicious. It seemed like a good idea to change it a little bit and transform the filling into a casserole, which accompanied by salad becomes a great vegetarian meal.

Ingredients:
  • 1 cup dry millet
  • 100 g mushrooms (5-6)
  • 1 medium size carrot
  • 100 g green onions
  • 1 egg
  • 50 ml (1\5 cup milk)
  • salt
  • pepper
  • paprika
  • rosemary
  • coriander

The preparation will take some of your time but the whole process is just sancta simplicitas.
First of all the millet needs t be cooked. Drain the grains and put it into boiling water (around 2 cups of water for 1 cup of millet). Cook on low heat until the millet reaches tenderness and the porridge becomes thick. It need to cool to room temperature now.
Now to carrots and mushrooms. They have to be diced and sauteed on a little bit of oil (separated though: first carrots then mushrooms. When the carrots are almost ready add some rosemary to it(fresh or dry) and when mushrooms are almost ready sprinkle them with black pepper. Both carrots and mushrooms have to cool.
While all the precooked ingredients are cooling finely chop the green onions. In a separate bowl combine egg, milk and some salt (1\2 -1 tbsp). When everything has reached room temperature everything except for milk and egg mixture has to be mixed together in a big bowl. Add some more salt if needed, 1 tsp of paprika, 1\4 tsp of coriander seeds. Then add milk with egg and mix well. Be sure to taste the it because it's the last chance to add some more salt or pepper.
Now prep the baking dish (glass of ceramic). Oil it and sprinkle with some breadcrumbs or seeds (sunflower, flax, sesame) to form a crust. Carefully put the mixture into baking dish, push it well in and even out the top. Bake in a preheated to 180 degrees (c ) oven for 40-45 minutes or until toothpick inserted in the middle comes out clean. After baking the casserole has to cool down in a baking dish for at least one hour (preferably it has to cool down completely which is really hard since you are eager to try it) . After this it come out of the baking dish easily and can be cut into slices.
Bon apetite!

Комментариев нет:

Отправить комментарий