четверг, 26 июля 2012 г.

Кремовий кокосовий пиріг / Coconut cream pie


Кремовий кокосовий пиріг.


Пропоную вашій увазі декадентний і трішки грішний десерт. Цей пиріг — завжди гарне завершення вечері або чудове доповнення до англійського підвечірнього чаю.

Інгрідієнти:

- основа з пісочного тіста
  • 1 склянка кокосової стружки
  • 2 склянки молока
  • 1 склянка цукру
  • 2 стл борошна
  • 1\2 склянки вершків (10-15%)
  • 4 жовтки
  • 2 стл вершкового масла
  • 1 1\2 стл керобу (або какао)

Перед початком приготування кремової начинки потрібно замочити кокосову стружку у 1\2 склянці молока й спекти основу з пісочного тіста: розкачатати тісто до потрібного розміру і застелити дно розкладної форми для торту і випікати при температурі 175 градусів до готовності (15-18 хв). Коли основа готова і охолоджується у формі, де випікалась можна братись за приготування власне начинки.
У чистій сухій каструльці з важким дном змішати цукор з борошном і добре прогріти на середньому вогні(5-7 хв). Після цього, не знімаючи з вогню поступово ввести молоко та вершки, що залишилось і, постійно помішуючи, варити, поки суміш не загусне. Поки молочна суміш прогрівається в окремій тарілці збити жовтки. Коли молочна суміш загусне, половину її поступово ввести у жовтки. Гарно перемішавши, повернути жовтки з молоком до каструлі і поставити на тихий вогонь і додати туди раніше замочену кокосову стружку й вершкове масло. Коли суміш почне кипіти, ввести до неї кероб( або какао) і зняти з вогню. Вилити кокосовий крем у форму, в якій уже охолодилась пісочна основа і поставити пиріг до холодильника, поки начинка не загусне( близько години). Перед подачею присипати цукровою пудрою, або додати збиті вершки.

Смачного!

Coconut cream pie

Happy to present this decadent and a bit sinful dessert. Great as a finale of dinner or just as little something to treat yourself with along with a cup of coffee (or tea).

Ingredients:
    • shortbread pie crust
    • 1 cup shredded coconut
    • 2 cups milk
    • 1 cup sugar
    • 2 tbsp flour
    • 1\2 cup cream (10-15%)
    • 4 egg yolks
    • 2 tbsp butter
    • 1 1\2 tbsp carob (or cocoa powder)

Before starting the preparation of cream filling the shredded coconut must be soaked in 1\2 cup of milk. Meanwhile the pie crust has to be blind baked(spread the crust evenly in the pie tin, bake at 175 degrees (c ) for 15-18 minutes or until it turns slightly golden. When the crust is cooked and is let to cool in the tin it's time to start on the filling.
In a very clean dry pot mix the sugar with flour and heat it through over medium heat stirring constantly (5-7 minutes). After this keep the mixture over the heat and gradually stir in the remaining milk and cream. Cook on the low heat until the mixture thickens (keep stirring all the time). In a separate bowl whisk the egg yolks. When the milky mixture thickens gradually add one half of it into the egg yolks while whisking. Slowly return the milk with egg yolks to the pan and put it over low heat. Add the soaked coconut and butter. When the mixture starts to boil stir in carob (or cocoa powder) and take off the heat. Pour it into baked crust and chill in the fridge for a couple of hours or until the filling thickens.
Before serving dust with icing sugar or add whipped cream.
Bon apetite!

Комментариев нет:

Отправить комментарий