Доброго дня!
Перш ніж зачіпати власне кулінарну
тематику, видається необхідним окреслити
головні принципи та умови мого варіанту
кулінарних пошуків.
Вихідним
пунктом усіх смислових розгортань на
кухні є принцип мінімальної шкоди
природі, що знаходить своє практичне
втілення у вегетаріанстві. Тому тут не
буде згадок про м'ясо,
рибу і морепродукти, окрім тих, що
спрямовані на поширення практики відмови
від цих продуктів. Крім того, принцип
мінімальної шкоди природі зумовлює
також розгортання кулінарного досвіду
в межах продуктів локального походження
( в ідеалі із садиби мого дідуся чи бабусі
або з місцевого ринку) з мінімальною
кількістю штучних складових.
Другим
принципом є відкритість. Це включає у
себе відкритість до нового гастрономічного
досвіду, кулінарних традицій інших
країн, а також відмову від догм щодо
окремих продуктів, смакових комбінацій
та способів приготування, чим відкривається
величезне поле спонтанності. Більшість
страв, що створюються на моїй кухні —
є еклектичною комбінацією елементів з
різних кухонь, однак із свідомою
модифікацією для кращого вписування у
знайомий слов'янський
контекст.
Третім
принципом є турбота про здоров'я,
чим обумовлюється намагання використовувати
нерафіновані продукти у поєднанні з
найменш шкідливими способами приготування
їжі.
Локації для
моїх кулінарних медитацій можуть бути
зовсім різними, адже поява ідеї страви
не залежить від фізичного місця
перебування, але своє практичне втілення
вони знаходять в межах моєї домашньої
кухні, яка і стане фоном для моїх
аматорських спроб фотофіксації
результатів цих гастрономічних пошуків.
Сподіваюсь,
хтось знайде це для себе цікавим. =)
-Настя Т.
Greetings! Before touching
upon the actual cooking it seems necessary to outline the main
principles and conditions for my variant of gastronomical search.
The starting point
for all of the escalations of meaning in the kitchen is the principle
of minimum harm of nature which finds it's practical realization in
vegetarianism. Therefor there will be no mentions of meat or fish
here (except for those which aim to promote giving up consuming these
products). Apart from this the principle of minimum harm of nature
predetermines the development of the culinary experience in the
boundaries of local produce (ideally the produce from my grandpa's or
grandma's garden) with minimum of artificial ingredients.
The second
principle is openness. It includes openness to new gastronomical
experience to culinary traditions of different countries and the
denial of any dogmatism when in comes to specific products, flavor
combinations and cooking methods. It opens a wide field of
spontaneity. The majority of dishes that come out of my kitchen tend
to be the eclectic combination of elements from different cuisines
but with conscious modification made for better fit into familiar
Slavic context.
The
third principle is healthiness by which the use of whole(unbleached,
not processed) foods in combination with the least harmful methods of
cooking is predetermined.
The locations for
my culinary meditations are different since the idea of a dish can be
inspired anywhere by anything. The abstract ideas are practically
embodied in my home kitchen which will become the background for my
amateurish attempts of photo-fixating the results of my gastronomical
searches.
Hope someone will
find this to be interesting.
-Nastya T.
(20 may 2012)
Комментариев нет:
Отправить комментарий